Consiliere psihologică şi activităţi de sprijin

      Comentariile sunt închise pentru Consiliere psihologică şi activităţi de sprijin

Dragi părinţi/ Dragi cadre didactice,

Cel mai important este ca, în această perioadă, să ne păstrăm rațiunea și echilibrul emoțional. Criza va trece, însă dezechilibrele se vor reface mai greu. Istoria omenirii a arătat că perioadele de criză antrenează un uriaș potențial de dezvoltare umană și personală, accentuând autocunoașterea, solidaritatea, umanitatea, caracterul, încrederea (inclusiv de sine) și curajul. Perioadele de criză ne ajută să ne structurăm mai precis sistemul de valori care ne ghidează comportamentul și atitudinile. Mai mult ca oricând, tuturor ni se cere acum să ne arătăm forța și capacitatea de a face față, pe măsura așteptărilor, la evenimentele solicitante care pot apărea în acest context epidemiologic mondial.

O situație nu este ”stresantă” prin sine însăși, ci prin modul în care noi alegem să o interpretăm. Mai departe, felul în care gândim determină stările noastre emoționale pe care le trăim dar şi comportamentele pe care copiii le manifestă. O bună igienă mentală în această perioadă va face diferența în starea psihică resimțită de noi toți la finalul acestei etape dificile.

Vă invităm să apelați la serviciile cabinetului psihologic  atunci când simțiți nevoia de consiliere psihologică sau doar de o opinie de specialitate.

Consilier şcolar.

Anca Truţa