Micii Grădinari

Cu sprijinul Consiliului Județean Harghita și al Agenției de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, marți – 21 decembrie 2021, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Programului „Micii Grădinari”. Astfel, eleva Burdulea Crina – clasa a VII-a A a obținut PREMIUL I, iar eleva Szabo Elena Maria – clasa a VII-a A a obținut MENȚIUNE, fiind coordonate de doamna Prof. Hîngan Ana-Maria.
Scopul acestui program este acela de a crea grădini de legume și de a încuraja consumul de legume proaspete, cultivate în sistem ecologic. Prin acest program se atrage atenția elevilor și părinților asupra faptului că legumele proaspete pot fi produse fără prea mult efort financiar. Acest lucru va permite elevilor să experimenteze gustul și utilizarea diferitelor legume proaspete pe care le produc, în comparație cu produsele din comerț.
În cadrul programului „Micii Grădinari” am avut posibilitatea de a solicita pachete de semințe – formate din semințe de ridichi, salată, morcov, dovlecel, mazăre verde, sfeclă roșie, spanac – pentru acei elevi care doresc să cultive legumele în grădinile proprii, sau clase care vor să cultive legumele împreună, în grădina de lângă școală. Distribuirea semințelor se realizează până la data de 15 aprilie a fiecărui an. În momentul distribuirii semințelor elevii au primit instrucțiuni, informații utile legate de creșterea legumelor fără substanțe chimice.
Felicitări, elevelor noastre!