Interactive Storytelling for Preschoolers

Proiect eTwinning – Erasmus+

Interactive Storytelling for Preschoolers

Ca în fiecare an, preșcolarii de la Grădinița Zencani a Școlii Gimnaziale ”Sf. Ilie” sunt parteneri în cel puțin un proiect eTwinning – Erasmus+. Unul dintre cele mai frumoase proiecte la care participăm în acest an este ”Interactive Storytelling for Preschoolers”. Fondatorii acestui proiect sunt două grădinițe din Turcia. Mai sunt implicate grădinițe din unsprezece țări dintre care Albania, Bulgaria, Italia, Suedia, Grecia, Macedonia de Nord, Lituania, Polonia, Turcia, Portugalia și România, în total 34 de parteneri.

Participanții în acest proiect sunt implicați, încă de la demararea proiectului, în organizarea și luarea deciziilor. Fiecare grădiniță participantă a propus un logo și un poster de prezentare. Apoi, fiecare partener a propus un set de povești cu care să se lucreze la grupă, a urmat procesul de vot iar în urma acestuia lista celor zece povești arată în felul următor:

  1. Elmer, by David McKee
  2. The Very Hungry caterpillar, by Eric Carle
  3. Pezzettino, by Leo Leonni
  4. The Dot, by Peter H. Reynolds
  5. Frederick, by Leo Leonni
  6. Stickman, by Julia Donaldson & Axel Scheffler
  7. The Gruffalo, by Julia Donaldson & Axel Scheffler
  8. Happy I am a Hippo, by Richard Edwards & Carol Liddiment
  9. What Colour is a Kiss?, by Rocio Bonilla
  10. Who Stole the Moon?, by Helen Stratton-Would

În limba română sunt traduse doar primele două povești din această listă celelalte fiind încă necunoscute copiilor din România sau poate sunt cunoscute doar într-o foarte mica măsură. Sunt povești frumoase, povești ”cu tâlc”, unele motivaționale, povești despre care cu siguranță copiii o să-și amintească peste ani.

Prima poveste, ”Elmer”, de David McKee a făcut deja senzație în grupa noastră de la Zencani. Cine a mai auzit de un elefant multicolor căruia îi place să râdă și să-i facă pe toți din jur fericiți. Noi am aflat deja despre el iar sala noastră de grupă este plină de culoare.