Proiectul „Zambet la Zencani” – Programul „Dam click pe Romania” al Asociatiei Ateliere Fara Frontiere

În prima ediţie 2019 a programului „Dăm click pe România” lansat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, preşcolarii şi şcolarii de la Structura Zencani a Şcolii Gimnaziale „Sf. Ilie” au fost câştigători. Proiectul „Zâmbet la Zencani”, întocmit şi propus de d-na prof.înv.preşcolar Cristina Antal, a reuşit să convingă juriul şi astfel, 15 calculatoare complet echipate, provenite din donaţii, au ajuns la Zencani.

Trei calculatoare sunt puse la dispoziţia preşcolarilor din Grădiniţa Zencani iar celelalte 12 calculatoare sunt instalate în sălile de clasă ale Şcolii Zencani. Proiectul include cursuri de iniţiere, lecţii desfăşurate prin intermediul unor soft-uri educaţionale, utilizarea unor aplicaţii on-line simple, utile în învăţare, iniţiere în folosirea Word sau PowerPoint, activităţi care să faciliteze alfabetizarea pentru copiii cu probleme în însuşirea citit-scrisului dar şi navigare pentru căutare de informaţie, vizionare de filme educaţionale sau chiar recreere prin jocuri. De asemenea au fost organizate şi activităţi de informare cu privire la e-safety, siguranţa pe net, cyberbullying şi fake-news.

Nu doar copiii din Zencani beneficiază de aceste calculatoare: şi părinţii copiilor din această structură au fost invitaţi să dea „click pe România” prin participarea la un lectorat despre e-safety.

Mulţumim Ateliere Fără Frontiere!