Cunoaşterea stării de conservare a peisajelor naturale de interes comunitar din Rezervaţia Naturală Parcul Naţional Călimani

ProiectulCunoaşterea stării de conservare a peisajelor naturale de interes comunitar din Rezervaţia Naturală Parcul Naţional Călimani” s-a desfăşurat la începutul anului şcolar 2017-2018, la iniţiativa unui grup de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Sf. Ilie” şi cu sprijinul Asociaţiei Părinţilor Eco-Şcoala „Sf. Ilie”. Proiectul a avut ca principal finanţator Consiliul Judeţean Harghita.

Proiectul a oferit elevilor oportunitatea de a cunoaşte şi cerceta în profunzime elemente ale orizontului local regăsite în Rezervaţia Naturală Parcul Naţional Călimani prin activităţi de orientare, cercetare, ecologizare şi descoperire. Cei 25 de elevi ai şcolii noastre, însoţiţi de cinci cadre didactice, s-au deplasat la Cabana Lomaş unde au participat la activităţi de documentare și informare. Elevii şi-au însuşit noțiuni de bază privind orientarea turistică, informaţii furnizate de către un membru voluntar al Salvamont Topliţa, precum și tehnici și metode  de supraviețuire şi acordare a primului ajutor explicate şi demonstrate de un medic, voluntar al Salvamont Topliţa.