Creatori de mărțișoare

            Chiar dacă din cer mai cad mărgăritare și gerul dimineții ne mai înțeapă încă nările, primăvara se apropie, iar elevii școlii noastre s-au pregătit să spună bun venit anotimpului renașterii și bucuriei, printr-o expoziție  – „Creatori de mărțișoare”.

            Așa cum îndrumăm elevii să respecte anumite reguli de comportament, la fel îi învățăm și să respecte anumite tradiții. Prin bunicii și părinții care le-au amintit copiilor care sunt obiceiurile din anumite perioade ale anului, acestea s-au păstrat timp de sute și chiar mii de ani. O asemenea tradiție este cea de a oferi mărțișoare în prag de primăvară. Însă, o tradiție se cere dată mai departe cu o poveste întreagă, astfel încât să nu fie considerată o obligație, ci o plăcere.

            Începutul acestei ”primăveri altfel” ne-a oferit prilejul de a spune copiilor cele mai frumoase povești despre mărțișor și semnificația lui. Mai mult, am avut ocazia de a da viață legendelor, de a le redescoperi împreună cu ei, prin realizarea unor mici opere de artă, numai bune de pus…  la inimă.

            Prin  bucuria copiilor de a meșteri și a crea, mărțișoarele hand-made ne-au oferit un bun prilej de a ne etala abilitățile artistice. Oricum, cele făcute de mânuțele lor dibace, sunt purtate de noi precum cele mai prețioase bijuterii, indiferent de aspectul mai mult sau mai puțin reușit.

            Vă mulțumim, dragi copii, pentru răbdare și implicare!

            Primăvară minunată!